Илинден
| Последно обновяване на

Система за прием в първи клас


Актуално към 14.04.2020 г.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС!

Във връзка с предстоящото откриване на кампанията по кандидатстване за прием на деца в първи клас за учебната 2020-2021 г. уведомяваме всички родители, че удостоверителните документи по гражданско състояние, необходими за кандидатстването, съобразно изискванията на Системата за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столична община, ще бъдат осигурявани изцяло по служебен път, като директорите на училищата ги изискват от районните администрации, без да е необходимо родителите да посещават общинската администрация за заявяване/получаване на документи и заплащане на такси.

Удостоверенията, които ще се получават по служебен път са:

- Удостоверение за промени по постоянен адрес, в случаите когато е извършвана промяна през последните 1-3 години;

- Удостоверение за промени по настоящ адрес, в случаите когато е извършвана промяна през последните 1-3 години;

- Удостоверение за настоящ адрес;

- Удостоверение за семейно положение, съпруг/а и деца;

- Удостоверение за раждане на детето.

Друго улеснение за родителите тази година е възможността да изтеглят образците-заявления за кандидатстване за прием в първи клас от ТУК, да ги попълнят вкъщи и след това да ги изпратят по електронен път чрез електронната поща на съответното училище.

Списък с училищата, разположени на територията на район „Илинден", както и контакти с тях можете да намерите ТУК, а прилежащите територии на училищата ще видите ТУК!

Информация за тазгодишната кампания по приема на ученици в първи клас се публикува в рубриките „Прием - първи клас" и „Образование, култура и спорт" - подрубрика „Система за прием в първи клас" на интернет страницата на район „Илинден“, както и в рубрика „Образование" на електронния портал на Столична община, на адрес: https://www.sofia.bg/education-messages.

Така, Столична община, със съдействието на всички свои районни структури, електронизира целия процес по кандидатстване тази година и на родителите няма да се налага да посещават институциите, а изцяло от дома си ще могат да подадат заявленията за своите кандидат-първолаци.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------