Илинден
| Последно обновяване на

Новини


„Спортувам повече - мога повече" - стартира проектът, спечелен от 53 ЦДГ "Света Троица"

Публикувана на: 27/04/2015 в 04:22:39 AM


На 17 април 2015 г. стартираха първите дейности, включени в спечеления проект „Спортувам повече – мога повече“ на 53 ЦДГ „Света Троица“, финансиран от Столична община. Неговата цел е децата от предучилищните групи да се запознаят и изпробват нови видове спорт, извън детската градина, на местата, където те традиционно се практикуват. Да се срещнат с треньори , спортисти и спортни специалисти, от които ще научат за спецификите и особеностите на избраните спортове, за постиженията и отличията на най-изявените спортисти.

Първият етап включва занимания по спортно катерене – този интересен спорт е избран, защото в София има условия на световно ниво за практикуването му; защото катеренето е социален, комплексен и динамичен спорт, който носи усещане за адреналин в градска среда; развива естествените движения, логическо мислене, баланс, смелост, ловкост, сила, бързина, поради което е подходящ и достъпен за деца. Партньори в реализацията са Клуб 42.

Малките катерачи се забавляваха прекрасно, защото движението е естесвеното детско ежедневие, а споделено с приятели носи още повече удовлетворение. Няма съмнение, че те ще потърсят начин да продължат да катерят и покоряват стени и след приключването на проекта, защото спортът е вид култура, която е важно да бъде възпитавана в ранна възраст, за да се превърне след това в начин на живот.

Повече снимки можете да разгледате тук