Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Културна ретроспекция - НЧ „Роден край - 1931"

Публикувана на: 20/04/2015 в 12:07:40 PM


Четящите хора не са изчезващ вид – това ще ви кажат със задоволство в библиотеката на Народно читалище „Роден край – 1931“ след експонирането на изложбата на нови заглавия по повод Международния ден на хумора и Международния ден на детската книга. В рамките само на 3 дни са взети за прочит повече от половината представени книги. И явно фетишът да обичаш миризмата на книгите е заразен, защото все повече деца пренебрегват възможностите на сайтовете в интернет, които понякога са със съмнителна достоверност и се връщат от компютърните към хартиените страници.

Може би мишката и книжката не са чак толкова големи врагове!

Най-цветните пролетни празници Лазровден, Цветница и Великден традиционно присъстват в културния календар на читалището.

На 2 април в сградата на Район „Илинден“ грейна детската изложба „От Лазаровден до Великден“, която ще продължи да радва служителите и гостите в административна сграда до края на месец април.

Ежегодният концерт „Ой, Лазаре“ бе проведен в салона на читалището предвид лошите атмосферни условия, но градусът на настроението се оказа обратно пропорционален на ниските температури – радваха и вълнуваха изпълненията на децата от школата по пиано, модерния балет към читалището и гостите от ансамбъл „Гоце Делчев“.

На 7 април бе открита самостоятелна изложба на школата по изобразително изкуство към читалище „Роден край“ в детския отдел на Столичната библиотека. Домакините не скриха задоволството си от цветното настроение, което картините предават на посетителите чрез запечатаната детска емоция.

До края на април календарът предлага още много възможности за изява на участниците в школите към читалището в различни концертни и фестивални прояви, а ние...ние ги очакваме с интерес.

Повече снимки можете да разгледате тук