Илинден
| Последно обновяване на

Новини


„Андерсениада в Илинден“

Публикувана на: 02/04/2015 в 10:19:59 AM


Във времето, когато си висок колкото цветята, а обувката на тате ти се струва великанска, никак не се съмняваш, че в цветчето живее мъничко същество с размер на палец, че всяка буболечка и птиче имат своя история и с удоволствие ти я разказват. Остава само да я запишеш на хартия - трудна работа, защото тогава не умееш, а по-късно си забравил приказните царства и техните обитатели.

Андерсен явно е успял да запази детето в себе си през целия си живот и ни е подарил безброй прекрасни истории, разплитащи се пред нас като косите на принцеса. Паролата за влизане е „ВЕЧНОСТ“.

Безброй усмивки и удовлетворение от вълнението в детските очи получиха организаторите на кампанията „Андерсениада в Илинден“ от Район „Илинден“ и младите им партньори от 3 СОУ „Марин Дринов“. По повод 210-тата годишнина от рождението на Андерсен и Международния ден на детската книга, възпитаниците на училището прочетоха любимите си приказки на децата от всички детски градини в района. Накрая всички участници получиха грамоти и книжки, осигурени от организаторите и МКБППМН, защото подарявайки книга, си подаряваме празник!

Повече снимки може да разгледате тук