Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Среща с председателят на Хърватския събор - г-н Йосип Леко

Публикувана на: 01/04/2015 в 02:56:53 PM


На 31.03.2015 г. по повод на официалното посещение в България на председателят на Хърватския събор (Народно събрание) г-н Йосип Леко, по инициатива на Н. Пр. г-жа Лйерка Алайбег - посланик на Република Хърватия в България се състоя среща между него и представители на Гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер" и Народно читалище „Епископ Йосип Щросмайер-2009", на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, 3 СОУ „Марин Дринов" и други.

На срещата беше проведен изключително позотворен разговор за приноса на ГС „Епископ Йосип Щросмайер" и НЧ „Епископ Йосип Щросмайер - 2009" в укрепването на българо-хърватските културни връзки и бъдещото съдействие, за което може да се работи от двете страни.

От името на ГС „Епископ Йосип Щросмайер" и Н.Ч. „Епископ Йосип Щросмайер-2009" на г-н Леко беше подарена последната книга, издадена от двете организации – „Епископ Йосип Юрай Щросмайер и славянството", както и други книги, посветени на нашите отношения с Хърватия.

На финала на срещата на г-н Леко беше връчен почетен плакет от името на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите във връзка със 100 годишния юбилей на съюза.

Повече снимки може да разгледате тук