Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Презентация на проекта на 53 ЦДГ „Св. Троица" „Спортувам повече - мога повече"

Публикувана на: 27/03/2015 в 12:03:05 PM


На 26 март т.г. директорът на 53-та ЦДГ „Света Троица“ – г-жа Юлия Танев събра партньори, родители и гости в залата на детската градина, за да представи поредната инициатива, по която работи екипът на градината - проект „Спортувам повече – мога повече“, финансиран по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община.

Изработен в хармония със стратегиите на Столична община за развитие на физическото възпитание и спорта, целящи отглеждането на здрави и силни деца, проектът цели да провокира и възпитава физическа активност и здравословен начин на живот при децата от предучилищна възраст чрез допълнителни образователни и мотивационни занимателни.

В хармония с целите на проекта, родителите бяха запознати с отделни етапи от неговата реализация и спортните занимания и забавления, които очакват техните деца, между които стратегическата игра ГО, спортно катерене, езда и други.

Сред гостите на презентацията бяха поканени и партньорите на детската градина по проекта, между които се нарежда и Район „Илинден“, в лицето на своя кмет – г-н Иван Божилов.

Г-н Божилов закри презентацията, като поздрави директора на градина за чудесната идея и активната й работа, посветена на добруването на децата и - възползвайки се от срещата с родителите, проведе един ползотворен разговор с тях по редица въпроси, свързани, както с детската градина, така и с благоустройството и бъдещите планове за развитие на район „Илинден“ като цяло.

Повече снимки може да разгледате тук