Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Александър Марков от град Видин - кмет за един ден на Район „Илинден"

Публикувана на: 25/03/2015 в 04:50:47 PM


Ученикът Александър Марков от ПГ „Проф.д-р А.Златаров“- Видин управляваше СО - Район „Илинден“ в рамките на един работен ден по програмата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България за промотиране на метода за учене чрез практика и връзката между държавните институции, бизнеса и образованието. Александър почерпи опит в управлението и стил на работа лично от кмета на района г-н Иван Божилов.

Заедно с него момчето се включи в разискването на проблемите на жителите на район „Илинден“ в рамките на приемното време на кмета, запозна се изцяло с неговите задължения и правомощия, потопи се в реалните проблеми на различните отдели в администрацията. По-късно в кабинета на Зам.-кмета г-жа Мария Тодорова бяха дискутирани въпроси, касаещи образованието, „за“ или „против“ обучението вкъщи, толерантността към различието, превенцията на прояви, в конфликт със законите  от страна на малолетни и непълнолетни, за които младият човек имаше категорично мнение и позиция.

Въпреки че Александър е само на 16 години, той има трайни интереси в областта на образованието, телекомуникациите и обществените услуги, а специалността, по която се обучава в училище е „Сътрудник в малък и среден бизнес“. След края на своя първи работен ден, той сподели: „Нямах никаква представа какво ме очаква, познавах работата на общинската администрация съвсем бегло и затова за мен беше изключително полезно попадането в работна среда. Научих, че не всичко е толкова лесно, колкото изглежда и не всеки въпрос може да бъде решен бързо. Благодаря за информацията и експертните насоки на служителите в Район „Илинден“ и се надявам да имам възможност да се включа в инициативата „Мениджър за един ден“ отново.“

Ръководството на Район „Илинден“ благодари на младия мениджър за свежите идеи и го изпрати с пожелания за бъдещи успехи в кариерното му развитие.

Повече снимки може да разгледате тук