Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Пролетни усмивки от децата от 3 СОУ „М. Дринов" и 51 ОДЗ „Щурче"

Публикувана на: 20/03/2015 в 01:47:00 PM


Спомняте ли си как възприемахте света, когато бяхте деца? Спомняте ли си, че светът около нас, както и светът вътре в нас беше изтъкан от магия, вълшебство и чудеса?

Децата могат да прегръщат облаци, да мечтаят и да виждат дори през зимата цветното. Светът на възрастните е сив и скучен, с повече проблеми и по-малко мигове на щастие. Същият този свят!

За да стане по-цветно и весело, часове преди настъпването на астрономическата пролет, по инициатива на 3 СОУ „Марин Дринов“, в партньорство с 51 ОДЗ „Щурче“ и Район „Илинден“, в пешеходния  подлез  в кв. „Захарна фабрика“ деца от детската градина и ученици от училището показаха в картини начина, по който откриват и пресъздават неповторимото.

Изложбата, наречена „Пролет“ ще ни радва до началото на лятото, когато учениците от 3 СОУ „Марин Дринов“, известни със своите интереси и умения в изобразителното изкуство, ще зарадват минувачите с нова изложба, която за сега ще запазим в тайна.

По този начин изкуството ще продължава да оживява подлеза,  вече утвърдил се като арт пространство, и ще облагородява представите на малки и големи,  като всекидневно им напомня, че винаги е време за усмивка.

Повече снимки може да разгледате тук