Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Състезание по направа на снежни човеци в 21 ОДЗ „Зора“

Публикувана на: 11/03/2015 в 01:45:20 PM


Кой е направил първия снежен човек? На кого първи е хрумнала идеята да постaви три снежни топки една върху друга и кой е решил, че ще се използва морков вместо нос? Как може тази мистерия да бъде решена, след като всички доказателства отдавна са се стопили?!?

Според легендата, първият снежен човек е през далечната 1809 г. от Вернън Н. Пол и 9-годишната му дъщеря Йети в Ю Клер, Уисконсин. Пол обяснил на дъщеря си, че снежният човек е предназначен да държи надалеч елфите, които присвоявали коледните подаръци на този празник. Така постепенно пред всяка къща в града се появил по един снежен човек.

А днес?
Днес снежни човечета се правят с удоволствие от всяко дете и са се превърнали в символ на радостните зимни игри. Образът на снежния човек предизвиква чувство на щастие, простота, радост и магически напомня за удоволствията на детството.

Точно заради това състезанието, което се проведе на 9 март т.г. в 21 ОДЗ „Зора” между сръчковците от групи „Мечо Пух” и „Малкият принц” се превърна в празник на усмивката и радостта. Затова журито, в състав - медедицинската сестра г-жа сестра Бачева, чичо Никола и чичо Иван, начело с директора на детската градина г- жа Уни Габровскаг не можа да избере победител и присъди награди и на двата отбора.

Повече снимки може да разгледате тук