Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Достойно място в кампанията „Дни на толерантността в район „Илинден“ зае форум театърът „А ти, какво би направил?“

Публикувана на: 19/11/2014 в 02:58:26 PM


Като част от първия етап на кампанията „Дни на толерантността в район „Илинден“ на 19 ноември т.г. в 45 ОУ „К. Величков“ гостува форум театър, който събра децата от 5-ти до 7-ми клас в актовата зала на училището.

Като представители на организаторите и специални гости на представлението присъстваха г-жа Мария Тодорова – зам.-кмет на район „Илинден“ и други служители от администрацията.

Артистите от Театър „Цвете“ изиграха по изключително атрактивен начин форум постановката „А ти, какво би направил?“ и разбуниха емоциите в залата, като предизвикаха дискусии и различни реакции у децата.

Разиграна под формата на три различни истории, емблематични за ученическа среда – „Пергелът“, „Женски бой“ и „Досадникът“, постановката въвлече децата в отделните конфликтни ситуации, като провокира тяхното активно отношение и включване в сценичната игра.

Съвсем неусетно теми като „толерантност“, „тормоз“ и „насилие“ намериха място в шумно дискутираните въпроси, а накрая на представлението цялата зала единодушно достигна до извода, че пътят към разбирателството и добрите отношения между хората минава през добрата комуникация.

Повече снимки от форум театъра може да разгледате тук

Повече снимки от първия етап на кампанията може да разгледате тук

Повече подробности относно кампанията и нейното продължение можете да получите тук