Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Празнично откриване на Новата учебна година в 3-то СОУ „Марин Дринов“

Публикувана на: 15/09/2014 в 04:45:21 PM


Днес 3-то СОУ „Марин Дринов“ отвори врати за Новата 2014-2015 учебна година и с празнична музикално-артистична програма приветства, както своите ученици, така и множеството родители, братя, сестри и гости на празника.

Тържеството започна с издигане на българския флаг и почитане на флага на училището, и – след богата развлекателна програма - завърши по християнски обичай с водосвет и благопожелания към всички ученици и учители.

Новият директор на училището – г-н Олег Михайлов отправи приветствие към събралото се множество и увери всички в своята готовност и амбиция да работи за благото на училището и възраждането на доброто му име. Г-н Михайлов удостои със специално внимание най-малките - първокласниците, като лично посрещна и изпроводи всяко дете към училищните двери по стара българска традиция – със залче топла пита с мед.

Сред официалните гостите на празника бяха служители от администрацията на Район „Илинден“, представители на ГС „Хървати в България“, представители на ГС „Епископ Йосип Щросмайер“ и НЧ „Епископ Йосип Щросмайер – 2009“, представители на Българо-китайски образователен център „Панда“ ООД и други.

Специален гост на тържеството беше посланикът на Република Хърватия у нас - Н. Пр. г-жа  Лйерка Алайбег, която с удоволствие се включи в ритуала по посрещането на първокласниците и – лисвайки менче с вода пред тях – им пожела на добър час и да им върви по вода през целия учебен цикъл на живота им.

Н. Пр. г-жа Алайбег отправи топло слово към всички присъстващи и изказа готовност да съдейства за развитие на ползотворни бъдещи контакти, основани на традиционно добрите българо-хърватски отношения, което засвидетелства и с даряването на книга на училището. В знак на уважение и признателност, г-н Михайлов отговори на жеста, като връчи на Нейно Превъзходителство статуетка на кон, специално изработена от учениците по скулптура.

Посещението на хърватската делегация в Район „Илинден“ завърши с поднасянето на венци и цветя на паметника на Епископ Йосип Щросмайер в кв. „Света Троица“, а за всички ученици, учители и гости на празничното откриване на Новата учебна година остана пожеланието да се поздравим с отлични резултати накаря и пълни класни стаи в началото на следващата учебна година.

Повече снимки може да разгледате тук