Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Финалът на Лятна академия „Готови за училище"

Публикувана на: 12/09/2014 в 11:44:53 AM


С наближаването на новата учебна година приключи Лятната академия „Готови за училище“ -  проект на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ за превенция на противообществените прояви и отпадане от образователната система на деца от ромския етнос.

Основен акцент във ваканционна програма, изработена с оглед на нуждите на децата, беше  надграждане на учебното съдържание, чрез практически занимания и екскурзии, целящи нагледно образователно и емоционално възприемане на исторически и географски обекти в нашата столица и в близост до нея.

На излети сред природата, ваканционните дни минаваха в смях и развлекателни игри, спортни състезания и приложни занимания, а по време на пикниците се обсъждаха теми ,като „Трафик на хора“, „Домашно насилие“, „Как да преодоляваме конфликтни ситуации“, „Хазартът - порок или начин на живот“ и др.

Посещението в зоопарка, екскурзиите до Витоша и езерото в Панчарево белязаха лятото с много приятни преживявания и спомени, като обогатиха представите на децата за животинския свят и отвориха очите им за красотата на нашата природата.

Заедно с финала на Лятната академия децата отпразнуваха и рождените дни на две от своите другарчета, като всички бяха приятно изненадани с голяма торта и подаръци, специално подготвени за тях от МКБППМН.

Повече снимки може да разгледате тук