Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Връчване на Наградите за принос в развитието на образователната система

Публикувана на: 13/05/2014 в 10:48:59 AM


В навечерието на най-светлия празник за българската книжовност и култура – 24 май, на 12 май вечерта Столична община и Регионален инспекторат по образованието събраха в театър „София” представители на образователната система и учителската гилдия на официална церемония по традиционното връчване на годишните  НАГРАДИ ЗА ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА.

Тържествената церемония бе открита от д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” в Столична община. Г-жа Ваня Кастрева - началник на Регионален инспекторат по образованието, изказа поздравления, чрез представител на РИО. Своите официални приветствия към носителите на наградите и всички присъстващи поднесоха г-жа Снежана Дукова – народен представител от 41-во Народно събрание, г-жа Мария Минчева - директор на дирекция "Образование" в Столична община, г-жа г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители и други.

Както подобава на церемония от такъв ранг, емблематично беше поздравителното слово на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, на която се падна и честта да връчи най-високите отличия за принос в развитието на образованието – статуетка с герба на София и грамота - на директорите на 3 образователни институции, сред които – за голяма гордост на Район „Илинден” беше и директорът на 43 ОУ „ Христо Смирненски”  - г-н Сергей Богачев.

Голяма радост на Район „Илинден”, донесе и г-жа Соня Богданова– директор на 52 ОДЗ „Илинденче” - отличена с грамота за изключителен принос за развитието на българската образователна система.

Официални поздравления на отличените директори от страна на Район „Илинден” поднесоха заместник-кметът - г-жа Мария Тодорова и други служители от администрацията.

Тържествената церемония приключи с поздравления от г-жа Фандъкова към всички, отдадени на една от най-благородните каузи и с пожелания за здраве, много жизнени сили и вдъхновение по нелекия път на образователното поприще.

Повече снимки може да разгледате тук