Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Състезание по плуване в 51 ОДЗ „Щурче”

Публикувана на: 07/05/2014 в 12:30:40 PM


Не са много детските градини в София, които могат да се похвалят с наличието на плувен басейн. 51 ОДЗ „Щурче” не само е една от градините щастливци в това отношение, но и много се гордее с активната му и целесъобразна употреба.

Всеизвестни са положителните резултати от плуването, като средство за повишаване на двигателната активност у децата, а от там и за подобряване на тяхното физическо здраве и стимулиране на тяхното емоционално-психическо развитие.

От друга страна, плувните умения са животоспасяващи за всеки човек. Поради това е жизнено важно да изградим такива умения у всички деца и колкото по-рано стане това, толкова повече сигурност  ще осигурим на децата ни в близост до воден басейн.

Целейки извличането на максимален ефект от наличието на плувен басейн в 51 ОДЗ „Щурче”, директорът на градината – г-жа Светла Петрова се стреми да осигурява възможности за прилагане на последните тенденции и методики в детското обучение по плуване и най-важното – тя осигурява редовно поле за изява на малките плувци от градината под формата на различни забавни водни игри, весели плувни празници и сериозни състезания.

 

Повече снимки може да разгледате тук