Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Фондация "Моят Град" пренесе децата във времето на техните родители!

Публикувана на: 16/09/2013 в 03:43:51 AM


Фондация „Моят Град“ зарадва посетителите на парк „Св. Троица“ с много музика и забавления.

На 14.9.2013 г. в Парк „Св. Троица“, фондация „Моят Град“ с подкрепата на СО и район“„Илинден“ и Банка ДСК пресъздадоха картина от детството на няколко поколения, отпреди ерата на компютрите и таблетите.

В организирания празник за родители и деца, под наслов „Игрите от моето детство“ на сцената своя талант в забавленията показаха малки и пораснали вече деца.

Родителите имаха възможността да се почувстват по-опитни в игрите с техните деца и да възвърнат забравеното в днешно време чувство на сигурност и безгрижност.

Това, на което присъстващите станаха свидетели бяха оспорвани състезания по дърпане на въже, лимбо умения, викторини с много награди, игри на Дама, Великани и Джуджета и много други, които възвърнаха смисъла на думите, че за да запазиш детското в теб са ти необходими весела компания, музика и желанието да поиграеш със своето дете. Всяко дете получи подаръци и лакомства, осигурени от Банкя, Зайо Байо, Район „Илинден“ и фирма Номад.

„Надяваме се това събитие да е създало добро настроение в присъстващите. Наред със забавленията успяхме да представим инициативата на фондация „Моят Град“ за построяване на детска площадка в междублоковото пространство на бл. 313 и бл. 315Б в ж.к. “Света Троица”. За нас е важно децата да имат осигурени пространства за игри навън, които да са защитени и да им предлагат възможността за активни занимания.“ – разказа за инициативата Константин Йовчев от фондаци„Моят Град“.
Заместник-кметът на  СО-район „Илинден“ г-жа Мария Тодорова поздрави присъстващите и благодари на Фондация „Моят град“ за навременната и полезна инициатива.

Снимки от празника можете да разгледате ТУК