Илинден
| Последно обновяване на

Новини


ДЕТСКИ ПРАЗНИК В ПОЖАРНАТА!

Публикувана на: 11/09/2013 в 05:32:46 AM


На 11 септември , в Седмицата на пожарната безопасност и честване професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, децата от общинските детски градини ОДЗ 52 „Илинденче”, ОДЗ 21 „Зора”, ОДЗ 51 „Щурче” и ОДЗ 179 „Синчец” посетиха Факултета по пожарна безопасност и защита на населението и поздравиха  със специално подготвена музикално-поетична програма, посветена  на пожарникарите и тяхната смела професия, курсантите и преподавателите, ръководството и служителите от Главната дирекция.

Децата се снимаха за спомен с курсантите от Факултета, които направиха специално за тях демонстрации за гасене на огън;  качиха ги на пожарните коли им показаха противопожарните уреди и съоръжения и личните предпазни средства, необходими за ефективна работа на спасителните екипи.

Малките гости се поклониха и поставиха цветя на Мемориала на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари.

На празника присъстваха и поздравиха гостите Гл.инспектор Георги Стефанов, доц. Бойко Георгиев – зам.-декан на Факултета  и  инспектор Галина Панчева – организатор на вълнуващата среща , от сектор „Превантивна дейност” при Главната дирекция.

Снимки от събитието можете да разгледате ТУК