Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Нов проект за детска площадка в район Илинден

Публикувана на: 28/06/2013 в 02:33:00 AM


Днес, на 27.6.2013 г.  инициативата „И АЗ СЪМ ДЕТЕ“ на фондация „Моят Град“ събра в сградата на община Илинден работния екип на фондацията, живущи и домоуправители в района и представители на общината за представяне на нов проект за изграждане на детска площадка в междублоковото пространство на бл. 313 и бл. 315Б в ж.к. “Света Троица”.

По проект новата площадка ще бъде снабдена с модерни съоръжения, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност и ще предостави възможност за разнообразни забавления на децата. Част от съораженията на обновената площадка включват: комбинирана люлка за големи и малки деца (3-12 г. възраст); панел за ролеви игри – „лотария”(3-12 г. възраст); пързалка с кула, стена за катерене и занимателни панели (3– 12 г. възраст); две игри тип „Дама”; пясъчник; четири броя дървени пейки и два броя кошчета за отпадъци. Игровата площ ще бъде покрита с тартанови плочи и оградена с дървена ограда за по-голяма безопасност. Площта върху която ще бъдат монтирани уредите е 150 кв.м.  Бюджетът на проекта е 28 000 лв.

Проектът се осъщесвява с подкрепата на Столична община и на ръководството на район Илинден в лицето на г-жа Миглена Веселинова – кмет.

„Вярваме, че само със съвместните усилия на граждани, НПО-та и с подкрепата на държавните институции, ще отговорим на очакванията на жителите в района за повишаване на качеството на жизнената среда, която ни заобикаля. Изказваме благодарности на общината, която подкрепи нашия проект и направи възможна днешната среща. ” – разказа Андрей Давидов от фондация „Моят Град”.

За повече информация, може да посетите: www.mycityfoundation.org

За да подкрепите този проект, можетe да изпратете SMS с текст на латиница DMS ILINDEN на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL , VIVACOM и Mtel). Таксуването на 1 SMS за абонати по договор с Mtel, GLOBUL, VIVACOM цената е 1 лв., а за потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Може да дарите и на банкова сметка:

ФОНДАЦИЯ “МОЯТ ГРАД”

IBAN: BG28STSA93000020274332

Банка: Банка ДСК ЕАД

SWIFT: STSA BG SF