Илинден
| Последно обновяване на

Новини


ДНИ НА ЯПОНСКАТА КУЛТУРА В НЧ „Г. С. РАКОВСКИ-1925” 9 – 18 МАЙ 2013 г.

Публикувана на: 10/05/2013 в 05:54:54 AM


В присъствието на Н.ПР. г-н Такаши Коидзуми - Посланик на Япония в НР България  и  г-жа Ая Отаки – секретар по културните въпроси в посолството се откриха Дните на японската култура в НЧ „Г.С. Раковски-1925”. Ръководството на читалището гостоприемно – с погача и здравец,  посрещна официалните гости. Г-жа Ценцерушка Андреева – секретар на читалището,  благодари  на Н.ПР. г-н Коидзуми за оказаното внимание; запозна го с дейността на читалището. Художествените състави  - Класически балет „Ева” и Вокалният квартет „Нежни звуци” поздравиха присъстващите със свои изпълнения. Певицата Цветелина Кирилова изпълни  популярната лирична японска песен „Сакура”. На японски език прозвучаха и стихове на г-жа Ценцерушка Андреева – в превод и изпълнение на г-жа Мами Коджима – преподавател по японски език  в 18 СОУ „У. Гладстон”. Г-н Коидзуми връчи подаръци на малките художници от 171 СОУ, които подредиха свои картини с японски сюжети в лекционната зала на читалището. Японски оригами  изработиха  ученици от ПГАВТ „А.С.Попов”.

По време на Дните на японската култура посетителите на читалището ще могат да се запознаят  с историята и културата на Япония от богатата литература в читалищната библиотека.

На откриването присъстваха заместник-кметовете на район „Илинден” –

г-жа Галя Минчева и г-жа Мария Тодорова, г-жа Даниела Райчева – кмет на район „Нови Искър”, г-жа Весела Иванова – директор на 171 СОУ, членове и гости на читалището.Можете да разгледате всички снимки ТУК.