Илинден
| Последно обновяване на

Новини


„БОЛЯРКА“ ОТ НЧ“ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ОБРА ВСИЧКИ АПЛОДИСМЕНТИ В ПРАГА

Публикувана на: 26/03/2013 в 07:19:34 AM


Танцовият състав „Болярка“ е само на няколко години. Той се „роди“ в салона на НЧ“Гоце Делчев-1927“ с ръководител, талантливата танцьорка и хореографка Лили Пантева. От две години младите и ентусиазирани момичета и момчета вече печелят награди и са сърдечно канени на различни наши и международни фестивали. Неотдавна те участваха в Десетия Международен Фолклорен Фестивал Прага 2013. Участници от Русия,Индия ,Франция Гърция,Хърватска,Сърбия,Македония,Босна и Херцеговина  показаха своите умения пред компетентната публика с невиждана техника, темперамент, любов към непресъхващите  корени на фолклора. Нашите момичета обраха аплодисментите на всички. Отличното им представяне беше основание организаторите на фестивала да ги поканят любезно да участват на Международните Фолклорни фестивали в Охрид и Враня и Гърция... Но за нас най-важното е, че те представиха достойно родината ни, за да не преставаме да се гордеем с нашия фолклор.

„Болярка“ очарова взискателната пупблика с Петрунино хоро, Чирпанска ръченица ,Трите пъти и Шопско хоро, без да броим бисовете. После, щастливи от главолимния си успех, участниците посетиха Стара Прага, Карлови Вари и всички забележителности на вълшебната Чешка столица.

Да им пожелаем още много успехи и  ,разбира се, аплодисменти, защото бисовете са най-голямата награда за темпераментните танцьори.