Илинден
| Последно обновяване на

Новини


ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА НА ТЕМА: „ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА ЗА НАС” – НАВРЕМЕННА И ПОЛЕЗНА

Публикувана на: 06/03/2013 в 04:04:15 AM


На 5 март т.г. район „Илинден” бе домакин на среща с представители на Областния информационен център – София /ОИЦ-София/. На срещата присъстваха кметът на района г-жа Миглена Веселинова, заместник-кметовете г-жа Галя Минчева и Мария Тодорова, секретарят на района г-ца Виржиния Стоянова; представители на администрацията, училищата, читалищата, детските градини, граждани на района.

Г-жа Миглена Веселинова  и г-жа Галя Минчева запознаха присъстващите  с полезните практики и реализираните досега проекти с европейски средства на територията на района и изтъкнаха полезността и навременността на тази информационна среща, която ще очертае насоките  и новите възможностите за следващия програмен период от реализирането на оперативните програми 2007-2013 г.

Екипът на Областния информационен  център посочи основните цели и задачи пред центъра – да работи активно за  осигуряване на равен и пълен достъп, широка информираност и активна комуникация за населението и заинтересованите страни на територията на София-град и София-област за Кохезионната политика на Европейския съюз, нейните цели и принос в България; да осигурява квалифицирани експертни услуги и съвети, да повишава знанията и уменията за ефективно усвояване на европейските средства.  Посочиха новите моменти в следващия програмен период – договора за партньорство, приоритетите и тематичните цели, новите оперативни програми, актуалните възможности за кандидатстване по оперативните програми.


Можете да разгледате всички снимки ТУК.