Илинден
| Последно обновяване на

„Гон, малката лисица“ гостува на Детски театрален фестивал „Веселият Патиланец“ – 2022

Публикувана на: 13/07/2022 в 03:51:02 PM


Детски театрален фестивал „Веселият Патиланец“ посрещна десетки малки зрители на 13. юли т.г. с куклено представление по японска приказка на Ниими Нанкичи - моноспектакълът „Гон, малката лисица“ – една продукция на Театър „Арт Ленд“ по драматизация, сценография и режисура на Мария Банова.

Представен блестящо от актрисата Юлия Коларова под формата на театър в картини, типичен за Япония по време на депресията през 30-те години, моноспектакълът пренесе детската публика в културата на далечна Япония, като неусетно разтвори сърцата на децата за невидимите добрини, които витаят в света около нас.

Моноспектакълът приключи с бурни аплодисменти и поуката, че миналото е история, бъдещето е загадка, а днешният ден е дар, на който трябва да се радваме.

Омаяни от малката лисица Гон и почерпени с бонбонче на финала от актрисата Юлия Коларова, децата се разотидоха доволни и изпроводени с усмивки от водещите и съорганизатори на Фестивала – актьорите Юлиян Балахуров и Димитър Стефанов, като всички останаха в очакване на утрешния ден, когато лятната сцена в парк „Света Троица“ ще навести „Храбрият шивач“.

Детски театрален фестивал „Веселият Патиланец“ е организиран от Район „Илинден“ в партньорство със Сдружение „Театър „Корсар“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

Повече снимки от събитието можете да разгледате тук!

 

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА ДО КРАЯ:

14.07.2022 г. - 11:00 ч.

Моноспектакъл на Георги Спасов „Храбрият Шивач“

Сценография: Елена Цонкова

Режисура: Рубен Гарабедян

Продукция на театър „Ателие 313”

Куклен спектакъл, в който актьорът Георги Спасов въвлича малките зрители с много чувство за хумор и полезни уроци в класическата приказна история за храбрия шивач на Братя Грим.

15.07.2022 г. - 11:00 ч.

Закриване на фестивала с Шоу спектакъл „Сапунена фантазия“

Автор и актьор: Коле Китанов от Куклен театър „Мале-Мале“

Интерактивно комедийно шоу, построено на принципите на класическата клоунада за деца над 3 годишна възраст, по време на което актьорът Коле Китанов ще пренесе малчуганите в чудния свят на сапунените балони, където няма невъзможни неща.

 

С цялата програма на Фестивала можете да се запознаете ТУК!

Присъединете се към нас, за да се забавляваме заедно!

Вход свободен!