Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Покана за Детски театрален фестивал "Веселият Патиланец"

Публикувана на: 28/06/2022 в 11:26:03 AM


УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА ОТ 3 ДО 12 ГОДИНИ,

СКЪПИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ СЪГРАЖДАНИ - ЦЕНИТЕЛИ НА ТЕАТРАЛНОТО ИЗКУСТВО,

Обръщаме се към всички вас, за да ви поканим на Детски театрален фестивал „Веселият Патиланец", който ще се проведе на лятната сцена в парк „Света Троица" от 12. до 15. юли 2022 г. - всеки ден от 11:00 часа.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г. Организиран за пета поредна година от Районна администрация „Илинден", този път в партньорство със Сдружение „Театър „Корсар“, Фестивалът няма състезателен характер, ами се явява трибуна за изява на млади таланти и утвърдени актьори - професионалисти в сценичните изкуства.

Тази година сред изненадите, подготвени специално за най-малките от детската публика, има нови интерактивни форми на театър с висока художествена, образователна и възпитателна стойност. Сред артистичните способи на сцената, които неусетно ще привлекат публиката към участие в действието, освен класическите параванни кукли, ще присъстват и клоунадата, пантомимата и танца, а магията на сапунените балони ще пренесе зрителите в необятните светове на фантазията, където няма невъзможни неща, за да се превърне театралното събитие в нечувано забавление и истински празник за сетивата.

От афиша и програмата на Театралния фестивал ще разберете повече подробности за отделните представления.

Присъединете се към нас, за да съпреживеем едно незабравимо културно събитие!

Вход свободен!