Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Денят на българския спорт в Район „Илинден“ бе отбелязан с връчване на купите на победителите в Районно първенство на Ученически игри 2021/2022

Публикувана на: 17/05/2022 в 03:38:07 PM


По случай 17. Май - Деня на българския спорт г-н Иван Божилов, кмет на Район „Илинден“, връчи купите на победителите в Районно първенство на Ученически игри 2021/2022 г.

През периода от 28.04. до 10.05.2022 г. в район „Илинден“ се проведе районен кръг на Ученически игри 2021/2022 г. - състезания между училищни отбори от три възрастови групи от V до XII клас по тенис на маса, волейбол и футбол.

В състезанията се включиха ученици от 3. СУ „М. Дринов“, 43. ОУ „Хр. Смирненски“, 113. СУ „С. Филаретов“, ПГХВТ „Проф. д-р Г. Павлов“ и ПГАВТ „А. С. Попов“. Въпреки ограниченията покрай пандемията от КОВИД-19 през последните две години, подрастващите показаха много добра спортна подготовка. Състезания се проведоха при отлична спортна дисциплина, а учениците се съревноваваха с голям спортен хъс и стремеж към победа. Резултатите, разбира се, бяха доста оспорвани – удовлетворителни за едни и не дотам – за други, но в крайна сметка всички стигнаха до финала с усмивки и мотивирани все повече да спортуват и все по-високи постижения да показват.

Г-н Божилов поздрави всички ученици и учители, както със спортния празник, така и за тяхното участие в Ученически игри 2021/2022 г. и приключи срещата със заключението, че желанието на младежите да спортуват е неговата основна мотивация да работи за създаването на все повече и все по-добра спортна инфраструктура и условия за активен начин на прекарване на свободното време.
Резултатите от проведените състезания по тенис на маса можете да видите ТУК.

Резултатите от проведените състезания по волейбол можете да видите ТУК.

Резултатите от проведените състезания по футбол можете да видите ТУК.