Илинден
| Последно обновяване на

Приключи първи етап на Ученически игри 2021-2022 г. в район „Илинден“ със състезания по футбол

Публикувана на: 11/05/2022 в 09:47:37 AM


Отменените заради пандемията през есента на 2021 г. Ученически игри за учебната 2021-2022 г. стартираха през пролетта на 2022 г. с първи (районен) етап и бяха организирани и проведени в район „Илинден“ за по-малко от месец, което е прецедент и изключително постижение в историята на ученическите спортни състезания.

С много желание и упорит труд от страна на организатора на спортните игри Районна администрация „Илинден“ и районните общински и държавни училища в лицето на техните директори и учителите по физическо възпитание и спорт се проведе Първи (районен) етап на Ученически игри 2021/2021, като за периода от 18. април до 10. май 2022 г. деца и ученици от район „Илинден“ с много ентусиазъм, спортен хъс и висока спортна подготовка се състезаваха по спортовете тенис на маса, волейбол и футбол.

Особено оспорвани бяха състезанията по футбол, които се проведоха на 03., 09. и 10. май т.г., резултатът от които можете да видите в таблицата, публикувана под статията.

Ежегодно провежданите Ученически игри са част от Национален спортен календар на Министерство на образованието и науката и имат за цел да насърчават учащите към двигателна активност и занимания със спорт като средство за пълноценно прекарване на свободното време и превенция за здравето. От друга страна, ученическите игри дават възможност за откриване на млади спортни таланти и създават условия за развитие на индивидуалните спортни способности на подрастващите, като служат и за мотивация за все по-активно спортно усъвършенстване и високи спортни постижения.

Кметът на район „Илинден“ г-н Иван Божилов изказва своята благодарност на директорите и учителите по физическо възпитание и спорт на 3. СУ „М. Дринов“, 43. ОУ „Хр. Смирненски“, 113. СУ „С. Филаретов“, ПГХВТ „Проф. д-р Г. Павлов“ и ПГАВТ „А. С. Попов“ за тяхната активна работа и всеотдайност в спортната подготовка на техните ученици и участието им в Ученически игри 2021-2022 г.

Не на последно място, г-н Божилов поздравява всички деца и ученици, участници в Ученически игри 2021-2022 г., като им пожелава на първо място здраве и все по-активни занимания със спорт, защото спортът е едно добро средство за самодисциплиниране и формиране на качества като издръжливост, толерантност, постоянство и целеполагане – важни за успешната реализация на всеки човек.

Резултатите от проведените състезания по тенис на маса можете да видите ТУК.

Резултатите от проведените състезания по волейбол можете да видите ТУК.