Илинден
| Последно обновяване на

Започва набирането на заявления за участие на етажни собствености в проект „Интегрирани услуги за енергийно обновяване на жилищните сгради – SHEERenov“

Публикувана на: 07/10/2021 в 09:46:22 AM


УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

От началото на месец юни Столична община изпълнява проект „Интегрирани услуги за енергийно обновяване на жилищните сгради – SHEERenov“, финансиран по Програма „Хоризонт 2020“, в партньорство с Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Българска фасилити мениджмънт асоциация, Българо-австрийска консултантска компания, Клийнтех България, Асоциация за глобален екологичен и социален бизнес (Унгария) и Естонски съюз на жилищните асоциации.

Основната цел на проекта е да разработи и тества устойчив модел за предоставяне на интегрирани услуги за жилищно енергийно обновяване на територията на София, като се създадат необходимите предпоставки за енергийно обновяване на многофамилните сгради при съфинансиране от страна на собствениците.

В рамките на проекта между 30 – 50 етажни собствености ще бъдат подготвени за енергийно обновяване на техните сгради, като получат безвъзмездно организационна и техническа подкрепа, включително обследване за енергийна ефективност и предписание за пакета от необходими мерки.

Общият бюджет на проекта възлиза на 1 399 867,50 евро, като бюджетът на Столична община е 182 530 евро.

Актуална информация за проекта е достъпна и на сайта https://sheerenov.eu.

Повече информация за условията за участие в проекта може да намерите ТУК.

Във връзка с изпълнението на проект „Интегрирани услуги за енергийно обновяване на жилищни сгради – SHEERenov“ уведомяваме етажните собствености, желаещи да се възползват от възможностите, които дава проектът, че са изготвени следните документи за кандидатстване:

  1. Заявление за интерес и подкрепа - изтегли ТУК;
  2. Образец на протокол от общото събрание на етажната собственост, с което се взема решение за участие в проекта - изтегли ТУК;
  3. Обяснителна записка - изтегли ТУК.

С оглед на законоустановените срокове за свикване и провеждане на общо събрание на етажната собственост, периодът за подаването на заявления за интерес и подкрепа ще започне на 01.11.2021 г. (понеделник) и ще продължи до 17.12.2021 г. (петък).