Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Покана за Фестивал на поп и рок музиката София 2021

Публикувана на: 09/09/2021 в 02:16:14 PM


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

От името на организационния екип на ХI-тия Гала концерт на Фестивала за поп и рок музика „СОФИЯ“ 2021, имаме удоволствието да Ви поканим на Конкурса за нова българска поп и рок песен с участието на популярни и млади български изпълнители и Официалната церемония по награждаване на лауреатите, на 16 септември от 19:30 часа в Зала 1 на Националния дворец на културата.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 год. То се провежда по случай празника на София и подкрепя Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“, която и тази година подкрепя Информационната кампания за жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник“ .

По традиция музикалният форум се провежда под изключителен и актуален за годината слоган. Тази година той е насочен и към кризата, причинена от COVID-19. Пандемията продължава да причинява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален мащаб, поради което усилията за предотвратяване на разпространението на вируса и защита на населението остават отговорност на цялото ни общество.

Именно затова слоганът на ХI-тото издание  на събитието е в синхрон със стартиралата информационна кампания „Дай рамо на твоята най-добра защита! Ваксинирай се!“, за да насочи вниманието ни към голямата отговорност да запазим както своето, така и здравето на другите, за да бъдем отново заедно.

В деня на събитието – 16 септември, Столична община ще организира изнесен ваксинационен пункт – на входа на Метростанцията на НДК.

 

Събитието се организира от Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън” и с подкрепата на Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и в партньорство с Българска музикална асоциация /БМА/, Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/, всички приятели, съмишленици и партньори!

Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента – фаворит може да бъде подкрепена със SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен (напр. DMS BUDNI 1, DMS BUDNI 2, DMS BUDNI 3 и т.н. до 14). Цена на един SMS e 1.00 лв. (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1). Средствата са в полза на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“, която и тази година подкрепя каузата: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме“.

Тя е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

 

Обръщаме внимание, че предвид извънредната епидемиологична обстановка в страната, ще бъдат спазени всички необходими противоепидемични мерки:  публиката ще е разпределена само на седящи места през едно, физическа дистанция от най-малко 1.5 м. между посетителите и носенето на защитни маски за лице ще бъде задължително.

В тази връзка настаняването ще започне в 19:00 часа.

 

Подробна информация за Фестивала можете да намерите на: www.sofiasong.bg

Повече информация относно Благотворителната информационна кампанията в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник“ можете да намерите ТУК!