Илинден
| Последно обновяване на

Новини


В Деня на кръводаряването 3. СУ „Марин Дринов“ символично дари картини на Националната кардиологична болница

Публикувана на: 14/06/2021 в 01:57:12 PM


На 14 юни т.г. в градинката пред МБАЛ Национална кардиологична болница беше открита ученическа изложба на тема „Дари кръв – спаси живот“.

В изложбата, организирана по инициатива на зам.-кмета на Район „Илинден“ г-жа Мария Тодорова по случай 14. юни – Световния ден на кръводаряването, бяха представени картини на ученици от 3. СУ „Марин Дринов“, посветени на пулсиращия живот в множеството му проявления - въплъщение на кръвната връзка на човека с природата.

В името на живота и ролята на безценната червена течност, циркулираща в нашите вени, младите художници от 3. СУ отправиха апел към обществото за повече милосърдие и състрадание към хората, изпаднали в рискова за живота ситуация, като призоваха здравите към безвъзмездно даряване на кръв.

В знак на съпричастност към Световния ден на кръводарителите и признателност към животоспасяващата роля на лекарите, както и в знак на благодарност към техните свърхчовешки усилия в борбата с КОВИД-19, директорът на 3. СУ г-н Олег Михайлов, от името на учениците, дари картините на Националната кардиологична болница в лицето на нейния изпълнителен директор д-р Росен Петков.

На събитието присъстваха лекари и сестри от болницата, сред които проф. Анна Кънева – началник на Клиниката по детска кардиология и д-р Велимир Симов – началник на отделението по педиатрия, ученици и учители от 3. СУ „ М. Дринов“, служители от Районна администрация „Илинден“ и др.

„Дарената кръв няма цена и ние вярваме, че все повече хора ще проявяват човеколюбие и даряват кръв, защото и спасеният човешки живот е безценен.“ – каза в края на събитието г-жа Мария Тодорова.

Повече снимки от събитието можете да видите на Фейсбук страницата на Район „Илинден", като последвате този линк - ТУК!