Илинден
| Последно обновяване на

Новини


43. ОУ „Христо Смирненски" тържествено отбеляза 24. Май

Публикувана на: 21/05/2021 в 04:07:39 PM


На 20. май т.г. за пореден път 43. ОУ „Христо Смирненски” отбеляза Деня на българската писменост, просвета и култура – 24. Май и, въпреки дъжда - дворът на училището се изпълни с ученици и учители, гости и родители в празнично настроение.

Новият директор на училището г-жа Снежина Георгиева благодари на учениците и учителите за тяхната възрожденска всеотдайност на полето на знанието. Тя продължи установената дългогодишна традиция на училището, като точно на този ден връчи награди и грамоти на много ученици, постигнали високи резултати и призови места в олимпиади и спортни състезания. Отличени бяха с грамоти и много учители за техните усилия и принос в успеха на учениците и просперирането на училището.

Сред официалните гости на събитието бяха г-жа Мария Тодорова – зам.-кмет на район „Илинден“ и почетният директор на училището г-н Сергей Богачев, които възторжено поздравиха събралото се множество.

Г-жа Тодорова връчи поздравителен адрес на г-жа Георгиева от името на г-н Иван Божилов - кмет на район „Илинден“, в който той изказва своята голяма признателност за приноса на всеки един учител и ученик в развитието на образованието и съхраняването на българската култура, традиции и духовност.