Илинден
| Последно обновяване на

Архив


СЪВМЕСТНА „ЗЕЛЕНА” ИНИЦИАТИВА НА РАЙОН „ИЛИНДЕН” И УНИВЕРСИТЕТА ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ

Публикувана на: 11/05/2012 в 04:45:39 AM


Университетът по архитектура, строителство и геодезия стартира честването на своя 70-годишен юбилей с интересна и полезна инициатива – облагородяване на терени на територията на район „Илинден” чрез засаждане на 70 фиданки.

Инициативата се реализира благодарение   на съдействието на Югозападно държавно предприятие – гр. Благоевград и Министерство на земеделието и храните.

Ръководството на район „Илинден” прие предложението на ректора на УАСГ проф. Д-р Красимир Петров и неговия призив „С общи усилия, внимние и грижа заедно да направим София по-чиста и по-зелена” и предостави терени за залесяване.

На 03 май т.г.  ръководството на район „Илинден” и ръководството на УАСГ лично се включиха в засаждането на 70-те фиданки.

Кметът на района г-жа Миглена Веселинова поздрави представителите на Университета по архитектура, строителство и геодезия, както  с юбилея така и за прекрасната инициатива. Г-жа Весеинова подчерта, че грижата за поддържането на парковете и междублоковите зелени пространства е основна грижа на района. Изрази надежда, че това е само началото на едно сътрудничество.