Илинден
| Последно обновяване на

Архив


СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ 2012 г.”

Публикувана на: 11/05/2012 в 04:38:59 AM


ОТНОВО ПОБЕДИТЕЛИ!

 

Утвърдена практика стана през последните години 03 Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението при СУПБЗН, съвместно с Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” да планира  и осъществява дейност  за работа с деца на възраст от 12 до 16 години. От първостепенна важност за противопожарната култура на децата и учащите се е предварителната превантивна работа за запознаването им с характерните пожаро-аварийни рискови фактори и създаването на умение у тях за адекватни действия при възникване на пожари, бедствия и аварии.

Във връзка с това,  със съдействието и професионалната помощ на  служителите от ОЗ Районна служба на ПБЗН  в училищата са изградени младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

Повече от пет години в 113-то СОУ „Сава Филаретов”  съществува отряд „Млад огнеборец”, който ежегодно участва в организираните  състезания   и многократно  печели призови места.

Тази година отборът на 113-то СОУ  „Сава Филаретов” завоюва първото място на състоялото се на 03 май  на стадион „Септември” състезание за демонстрация на противопожарни умения и адекватни действия при възникване на бедствия и аварии на противопожарни отряди от районите „Илинден”, „Възраждане” и „Красна поляна”.

При оспорваната надпревара те победиха конкурентите и заслужиха своите награди – купа, медали, грамоти  и футболна топка за отбора. Първа поздрави отряда директорката на училището г-жа Емилия Йорданова.

По време на състезанието лично  комисар Тодоров – Началник на 03 РС ПБЗН напътстваше участниците за правилното изпълнение на отделните упражнения и действия и накрая със задоволство от доброто представяне  на всички поздрави  и награди отборите.