Илинден
| Последно обновяване на

Новини


„Зеленa библиотекa" на Столична библиотека за пореден път гостува в парк „Света Троица"

Публикувана на: 27/08/2020 в 04:10:14 PM


УВАЖАЕМИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Ако сте любители на книгите и творческите занимания, ако обичате забавленията сред природата и новите вдъхновяващи приятелства, тогава Ви приканваме да посетите „Зелена библиотека“!

Последната за сезона пътуваща библиотека на Столична библиотека ще гостува в парк „Света Троица“ на 29 август от 11:00 до 15:00 ч. заедно със своя Библиобус, в който ви очакват над 1000 класически заглавия и бестселъри на съвременни автори. От него желаещите ще могат да си изберат книги за дома.

Приятна изненада за посетителите и допълнение към тазгодишната програма на „Зелена библиотека“ е пътуваща изложба с фотоси от архива на Столична библиотека „Из парковете на София – минало и настояще “, посветена на историята на любимите софийски паркове.

За децата ще има игри с популярните bee-bot, занимателни книжки за оцветяване, а писателят Димитър Петров – Регин  ще прочете откъси от своята  книга от поредицата за най-малките „Зайко и неговите приятели“ на издателство „Лексикон“. Поетите Марин Бодаков и Виолета Кунева ще представят най-новите си стихове, а за релаксиращото музикално настроение ще се погрижи Симеон Германов( китара и вокал).

В рамките на поредната инициатива на Столична библиотека всички желаещи ще могат да получат безплатна читателска карта, а децата ще получат подаръци - детски книжки.

Инициативата ще се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Очакваме ви, за да споделим заедно със Столична библиотека хубави книги, интересни срещи и приятно лятно настроение!