Илинден
| Последно обновяване на

Архив


7 МАЙ – ПАТРОНЕН ПРАЗНИК И ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АУДИО- , ВИДЕО- И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЯ „А. С. ПОПОВ”

Публикувана на: 11/05/2012 в 04:34:39 AM


На 7 май – Ден на радиото, ПГАВТ „А.С. Попов” отбеляза  своя патронен празник и 52 години от създаването на училището с богата и разнообразна програма, показваща постиженията на учениците в овладяването на технически знания и умения и в спорта.

Програмата започна в 10.00 ч с официалното откриване на Деня на отворените врати от директорката г-жа Мирела Хитова, която пожела успех на участниците в различните изяви. Гости от районната администрация бяха г-жа Мария Тодорова – заместник-кмет и г-жа Б. Начева – Началник отдел „Образование, култура, спорт”.

Празникът продължи с оспорвани срещи по футбол,  баскетбол и волейбол;  с конкурсите -  за най-добър учебен филм и фотоконкурса на

тема : „Животът в „А.С.Попов” и навън от класните стаи”, за най-добре оформена цветна леха от участниците в Екоклуба, за най-добър рекламен клип за ПГАВТ;  проведоха се и състезания за най-добър схемотехник, за най-добър техник в сервиза, за най-добър в чертането и най-добър в информационните технологии. Историческият клуб в гимназията бе подготвил викторина на тема „История на радиото, какво знаем за А.С. Попов”, а Клубът на младите дами се представи с кулинарна изложба.

Празникът на гимназията завърши в 13.30 ч, когато ръководството на училището раздаде на учениците много заслужени награди и грамоти за отличното им представяне.