Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Поздравителен адрес от г-н Иван Божилов, кмет на район „Илинден"

Публикувана на: 22/05/2020 в 04:38:50 PM


ЧЕСТИТ  24.  МАЙ,  СКЪПИ  СЪГРАЖДАНИ!

Изключително горд съм да се обърна към всички вас, от името на ръководството и колектива на Район „Илинден”, както и лично от мое име, за да Ви поздравя по случай 24. май – Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост!

Прекланям се пред великото дело на двамата братя Св. Св. Кирил и Методий, и техните ученици, и с респект си припомням всички български просветители от миналото, на които днес дължим възможността да се изправим в Европа като горди българи, дали писменост на целия славянски свят и успели да развият и съхранят в трудните години на своята история самобитна българска култура!

С радост се възползвам да изкажа моята голяма признателност на всички наши съвременни учители, писатели, просветители и дейци на културата, които в днешния все по-динамично променящ се и глобализиращ се свят успяват да образоват младото поколение в духа на нашите родни традиции и да възпитават у него национално самосъзнание – ключови фактори за утвърждаването ни в голямото европейско семейство като древен народ с изключително голям потенциал за развитие.

НЕКА  ПРЕБЪДЕ  БЪЛГАРСКАТА  ПРОСВЕТА  И  КУЛТУРА!

Иван Божилов - кмет на район „Илинден“

24 май 2020 г.