Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Витоша е отворена при определени условия

Публикувана на: 04/05/2020 в 04:53:27 AM


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Както вече знаете Природен парк „Витоша“ вече е отворен за разходка.

Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от кв. „Драгалевци“ до м. „Морените“ и от кв. „Бояна“ до м. „Златните мостове“, м. „Ветровала“ и м. „Офелиите“, като между 11:00 и 14:00 часа тези пътища ще бъдат затворени за движение на  автомобили в посока Природен парк „Витоша“.

Единственото изключение за свободно придвижване на автомобили до Природен парк „Витоша“ се отнася за автомобили, превозващи хора с увреждания и трудноподвижни граждани.

За да не се допуска събирането на много хора на едно място, градските автобусни линии, които пътуват до Витоша засега остават спрени, като с оглед на епидемичната обстановка Столична община има готовност за възстановяване на тяхното движение.

При разходка в планината спазвайте дистанция от минимум 2,5 м., а при разговори с други хора поставяйте предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата .

Хижите на Витоша засега остават затворени. Остава забранено сядането на пейките и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи.

Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.

Молим гражданите, които не познават добре Витоша, но искат да се разхождат, да ползват задължително само маркираните екопътеки!