Илинден
| Последно обновяване на

Архив


Пролетна академия за мода и музика в 3 СОУ ”М. Дринов”

Публикувана на: 04/05/2012 в 04:26:32 AM


След вълнуваща за учениците творческа подготовка  в часовете по Мода и дизайн и в извънкласните форми, организирани през първия учебен срок, паркът на 3 СОУ „Марин Дринов” за трета поредна година се превърна  за два часа  в място за възпитаване у младото поколение на усет към естетиката и проявите на изкуството и културата в неговите по-разчупени и събиращи  в едно различите видове изкуства форми.  Изповядвайки общоучилищните  ценности, но излизайки от общоочакваните рамки, чрез  градинското парти  бяха припомнени на училищната общност и гостите  идентичността и многообразието на художественото възпитание в 3 СОУ „М. Дринов”.

„Академията за мода и музика” се учреди, за да подготвя ежегодно  градински хепъниги, в които да бъдат представяни  подходящи облекла за различините типове музика по предварително избран жанр и тема. Същите се реализират в различни дизайнерски хрумвания от учениците с  профил на обучение „Мода и дизайн” и подпомагани от техните приятели от профила „Реклама. Графичен и пространствен дизайн ”. Чрез защитения от Училищното настоятелство проект пред НДФ”13 века България” и  сърцатата помощ на фонда към децата, занимаващи се с изкуства,  бяха закупени озвучителна техника, професионална шевна машина и китара за музикантите.

Изпълнението и подбора на музикалните произведения по тазгодишната тема „Рокендрол” бе осъществено от екип ученици от гимназиален етап и съществуващата от една година училищна рок-група  „The Funny third”. Недвусмислено бе заявено единство и единомислие между начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование в 3-то СОУ като се показа единодействие в затворения цикъл  от изучавани изобразителни изкуства. /1-12 клас/

По този начин мода и музика, обучение и държавни образователни изисквания съединени в едно, дадоха още един повод за изява на талантите на учениците  и превърнаха в традиционен този пролетен празник на изкуствата сред училищната общност на 3СОУ.

 

Крайният резултат от рокаджийското парти говори сам по себе си:

 1. Над 10 музикални изпълнения по темата „Рокендрол”на учениците от 1 до 12 клас
 2. Над 20 уникални тоалета, участвали в конкурс на тема: „Аз отивам на концерт” със завоювани златен,сребърен и бронзов приз от :
  • Златен медал: Дария Гончарова-11 клас
  • Сребърен медал: Александра Тасева-4 клас
  • Бронзов медал: Симона Миланва- 5 клас
 3. Награди и медали от конкурса за рок-татус и боди-арт спечелиха:
  • Злато: Мирела Йорданова-11 клас
  • Алекс миланов-4 клас
  • Кирил Кирилов- 8 „Б” клас
 4. Призове от конкурса за рисуване на открито: „Рок през пролетта” :
  • Злато: Иван Николов-2 клас
  • Сребро: Станислав Владимиров- 3 клас
 5. Бе създадена неповторима празнична атмосфера и весело настроение в парка на училището, в галерията и физкултурния салон като за  поредна учебна година, учениците от 3 СОУ  с помощта на преподавателите  и родителите си,  организираха градинско увеселение, в което да представят резултатите от своето обучение в  едно необикновено софийско училище по изкуствата. Чрез реализацията на този проект  се запали отново желанието на младото поколение в лицето на малките творци от 3 СОУ, към по-чести изяви на творческите му заложби пред публика и  запознаване на обществеността  с постиженията на малките, големи и най-големи ученици-творци. Изгради се мотивация у всеки ученик от 3 СОУ да се включи в художествените и творчески занимания.

  Почетна грамота за най-активно участие получиха и учениците от 5 клас.