Илинден
| Последно обновяване на

Кметът на район „Илинден“ се срещна с президента на Европейския съюз по джудо

Публикувана на: 05/02/2020 в 01:38:37 PM


В залата на Спортен клуб по самбо и джудо „Илинден – София“ се състоя среща на кмета на район „Илинден“ г-н Иван Божилов и председателя на Клуба г-н Васил Вътов с президента на Европейския съюз по джудо г-н Сергей Соловейчик и председателя на Българската федерация г-н Румен Стоилов. На срещата присъстваха още зам.-кметът на района г-жа Мария Тодорова и директорът на 43. ОУ „Хр. Смирненски" г-жа Йорданка Даковска.

В хода на разговора бяха обсъдени редица въпроси, касаещи развитието на джудото като бойно изкуство, големите спортни постижения на регионално, национално и международно равнище на много спортисти, възпитаници на Спортен клуб по самбо и джудо „Илинден – София“ в хода на неговата 50 годишна история, както и перспективата Клубът да вземе участие в европейски проект за популяризиране на този вид спорт сред подрастващите.

Бяха обсъдени и отличните условия за спорт в залата, ползвана по съвместителство с учениците на 43. ОУ „Христо Смирненски“, която беше обновена наскоро като част от цялостната реконструкция на старата сграда на училището, финансирана по Проекта за изграждане и основен ремонт на общо 26 общински училища и детски градини по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Беше изтъкнат подписаният вече договор за домакинството на София – за първи път в нейната история - на едно от най-престижните първенства по джудо и част от спортните календари на Световната джудо федерация и Европейската джудо федерация - Европейското първенство по джудо за мъже и жени през 2022 г.

На финала на срещата г-н Соловейчик пожела успешно развитие на съвместни спортни проекти, за което заяви своята безусловна подкрепа и г-н Стоилов.

Повече снимки можете да разгледате тук!