Илинден
| Последно обновяване на

НЧ „Роден край – 1931“ гостува в Район „Илинден“ с изложба „Рождество“ и Коледен базар

Публикувана на: 11/12/2019 в 04:48:54 PM


НЧ „Роден край – 1931“ гостува във фоайето на третия етаж на Районна администрация „Илинден“ с изложба на тема „Рождество“, която беше открита от заместник-кмета на район „Илинден“ г-жа Мария Тодорова.

Изложбата е продукт на творческия талант и полет на въображението на малките художници от Школата по живопис и керамика при НЧ „Роден край - 1931”, с ръководител г-жа Меглена Шаманова.

След официалното откриване на изложбата, впечатляващa със своите идейни разработки, богатство на багри и чистота на излъчването, празничната атмосфера в сградата на администрацията беше допълнително подсилена и от съпътстващия Коледен базар, който се превърна в притегателен център за служители и посетители на администрацията със своите коледни послания, претворени в картички и картини.

Зам.-кметът на район „Илинден“ г-жа Тодорова разгледа базара и, като акцентира върху пречистващата сила на детското изкуство и неговото непосредствено въздействие върху сетивата, отправи най-сърдечни поздравления към секретаря на читалището г-жа Мая Китова и невръстните художници на възраст от 6 до 10 години от Школата по живопис и керамика при читалището.

Повече снимки можете да разгледате тук!