Илинден
| Последно обновяване на

Архив


От Цветница до Великден

Публикувана на: 17/04/2012 в 04:37:23 AM


ОТ ЦВЕТНИЦА ДО ВЕЛИКДЕН

ПРАЗНИЧНИ РАЙОННИ ПРОЯВИ

По традиция и тази година Район „Илинден” и НЧ „Роден край-1931”

с финансовата подкрепа на Дирекция „Култура” при Столична община, зарадваха жителите на района с разнообразна празнична културна програма. За Лазаровден и  Цветница - с концерта „Ой, Лазаре, Лазаре!” на откритата сцена в кв. „Гевгелийски”, в който взеха участие великолепните танцьори от Ансамбъл „Гоце Делчев”, народният певец Румен Малинов и талантливите деца от детски балет „Меги денс”. Жителите на района с удоволствие пяха и поиграха заедно с изпълнителите.

В салона на НЧ „Роден край-1931” бе открита изложба на гоблени, изработени от Виктория Георгиева, жителка на кв. „Гевгелийски”. Посетителите на изложбата бяха впечатлени от красотата на картините, подредени в серии: „Икони”, „Портрети”, „Пейзажи”, „Цветя” и „Детски”, както и  от въображението, усета към цветовете и търпението на Виктория Георгиева.

Жизнерадостните и пъстри картини с лазарски и великденски сюжети на децата от Школата по изобразително изкуство при НЧ „Роден край-1931”, подредени в сградата на районната администрация,  внесоха много радост и празнично настроение сред служителите.

 

х    х      х

Отложеният поради лошото време  от 15 април /неделя/ 2012 г. празничен концерт „Великден – благ ден”  ще се проведе  на 22 април /неделя/ 2012 г.  от 11.30 ч на лятната сцена в парк „Света Троица”.Към галерията с всички снимки ТУК.