Илинден
| Последно обновяване на

Обновената наскоро Детска градина № 179 „Синчец"

Публикувана на: 12/11/2019 в 11:30:18 AM


Старата сграда на ДГ № 179 „Синчец“ e една от обновените сгради на образователни институции в район „Илинден“ в изпълнение на Плана за Интегрирано градско възстановяване и развитие на София и с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ чрез Проект за изграждане и основен ремонт на общо 26 общински училища и детски градини.

Строителните и ремонтни дейности на старата сграда на детското заведение се реализираха със съдействието на кмета на район „Илинден“ Иван Божилов и неговия екип, като започнаха през лятото на 2018 г. и приключиха през лятото на 2019 г.

Старата част на детската градина е санирана и, наред с изцяло новия си облик, отговаря на съвременните изисквания за енергийна ефективност. В детските помещения на трите етажа бе премахнат стария амортизиран балатум и ламиниран паркет. Направена бе изравнителна циментова замазка, върху която бе положена хетерногенна винилова настилка с антибактериални свойства. Стените и таваните след шпакловка бяха боядисани с антибактерилален латекс. Съществуващата мозаечна настилка във фоайета, коридори и стълбища бе изшлайфана и обратена с импрегниращи препарати.

Ремонтът на санитарните възли по всички етажи включваше подмяна на водопроводната и канализационна инсталации, поставен бе нов теракот по пода и фаянс по стените на височина до 2 метра, а останалата част от стените и тавана бе боядисана с антибактериален латекс. Монтирано бе ново санитарно обзавеждане и нови санитарни батерии.

Ремонтните дейности в двора на детската градина приключиха с изграждането на четири нови детски площадки за игра и едно спортно игрище, обрамчени с красиви зелени площи. Бе положена нова настилка около сградата, както и за достъп до новоизградените площадки. В двора на детското заведение има изградено ново алейно осветление, което, освен че ще допълни екстериора на детската градина и ще съдейства за нейната охраната нощем.

Повече снимки на детската градина можете да намерите тук: http://www.ilinden.bg/gallery/dg-179-sinchets-veche-e-s-naplno-obnovena-sgrada/170.html