Илинден
| Последно обновяване на

Приключи ученически футболен турнир „За купата на Кмета“, с който бяха открити две нови футболни игрища в район „Илинден“

Публикувана на: 17/10/2019 в 03:59:20 PM


Ученическият футболен турнир „За купата на Кмета", който трябваше да се състои на 19 септември т.г., но беше отложен поради лошото време, се проведе на 17 октомври т.г. при много хубаво, почти лятно време, което благоприятства една истинска спортсменска игра между отборите на момчетата от V, VI и VII клас от 3. СУ „Марин Дринов“, 45. ОУ „Константин Величков“,  113. СУ „Сава Филаретов“ и 43. ОУ „Хр. Смирненски“. Рефер на турнира беше Любомир Инджев.

Турнирът „За купата на Кмета" бе организиран по инициатива на кмета на район „Илинден“ Иван Божилов от Районна администрация „Илинден“ и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни като форма на превенция на зависимостите, дебнещи младото поколение в съвременното ежедневие и за възпитание у младежите на активно отношение към спорта като средство за здравословен начин на живот и пълноценно прекарване на свободното време.

Едновременно с това, една от целите на турнира беше официално откриване на двете наскоро ремонтирани и на практика напълно обновени футболни игрища, разположени в ж.к. „Илинден“ – едното при блокове 135-146, а другото – при бл. 118.

Всичките млади футболисти, взели участие в турнира показаха спортен хъс и добра физическа подготовка, но Купата на Кмета грабна отборът на 43. ОУ „Хр. Смирненски“, с треньор Тони Тодоров. Второто място завоюваха футболистите от 45. ОУ „Константин Величков“, с треньор Стилиянка Захариева. А трето и четвърто място – отборите на 113. СУ и на 3. СУ, с треньори Филип Филипов и Стоян Тодоров.

Официални гости на турнира бяха двете заместник-кметове на район „Илинден“ Мария Тодорова и Галя Минчева, които връчиха купи и грамоти на отборите на финала, като ги поздравиха за отличната игра и за радост на всички съобщиха, че в момента тече основен ремонт на още 5 (пет) спортни площадки в междублокови пространства – една зад бл. 7 в ж.к. „Гевгелийски“; една при бл. 131Б в ж.к. „Илинден“ и 3 (три) в ж. к. „Св. Троица“ - до бл. 298А, зад бл. 150 и при бл. 326.

Така, от общо 12 (дванайсет) спортни игрища, разположени на територията на района, съвсем скоро 7 (седем) от тях ще бъдат изцяло обновени, като една част ще бъдат с настилка от изкуствена трева и предназначени само за футбол, а други ще бъдат комбинирани - за футбол и баскетбол, с покритие от акрилна настилка.

Повече снимки можете да разгледате тук!