Илинден
| Последно обновяване на

Завърши Международният турнир по самбо за деца до 16 годишна възраст и бойно самбо

Публикувана на: 08/10/2019 в 12:55:28 PM


На 06. октомври 2019 г.  в баскетболна зала „Локомотив“, кв. „Надежда“, се проведе Международен турнир по самбо за деца до 16 години и бойно самбо, организиран от Спортен клуб „Самбо-Илинден“, със съдействието на Район „Илинден“ и Столична община - за пета поредна година организатори на международен турнир в сферата на бойните изкуства.

В него взеха участие 215 състезатели от 5 страни  с традиционно силни състезатели в тези спортове – Македония, Румъния, Сърбия, Чехия и България, като от гостуващите отбори най-добре се представиха тази година участниците от Сърбия.

Срещите в 3 възрастови групи и 35 теглови категории преминаха при оспорвано съперничество, но в изключително спортсменски дух и при отлична организация, създадена от основния организатор СК „Самбо-Илинден“ и благоприятните условия в

баскетболна зала „Локомотив“.

Българските  състезатели завоюваха общо 72 медала - златни, сребърни и бронзови.

Наградният фонд бе осигурен от Столична община по Програма за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта, като турнирът бе организиран в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта“.

СК „Самбо-Илинден“ и Район «Илинден» изказват благодарност на фирмите – дарители, на Дирекция „Сигурност“ при Столична община и на ръководството на зала „Локомотив“, които допринесоха за добрата организация и провеждане на турнира.

Международният турнир по самбо и бойно самбо изпълни поставените от организаторите цели и допринесе да постигането на следните резултати:

-  събра в една спортна зала много млади и изявени състезатели по тези спортове от България и от четири други страни;

- привлече вниманието и интереса на обществеността към самбото и бойното самбо;

- показа високото спортно-техническо ниво на подготовка на българските състезатели;

- завоюваха се много призови класирания от българските състезатели ;

- участието на много млади състезатели стана за тях морална награда и стимул да продължат да се занимават с тези спортове;

- укрепиха се професионалните контакти на основния организатор Спортен клуб  «Самбо Илинден» с много школи и клубове от страната и чужбина;

- укрепиха се връзките на СК по самбо с общинските администрации на района и на Столична община, като предпоставка за разширяване и обогатяване на съвместната дейност;

- обогати се с още едно значимо събитие календара на Столична община със спортни прояви, свързани с утвърждаването  на София  като европейска столица на спорта.

Други снимки можете да разгледате тук!