Илинден
| Последно обновяване на

Покана за Фестивал на поп и рок музиката София 2019

Публикувана на: 11/09/2019 в 04:24:06 PM


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

От името на организационния екип на Фестивала за поп и рок музика София 2019, имаме удоволствието да Ви поканим на деветото издание на Конкурса за нова българска поп и рок песен с участието на популярни и млади български изпълнители и Официалната церемония по награждаване на лауреатите, на 18 септември от 19:00 часа в Зала 1 на Националния дворец на културата.

Фестивалът се провежда по случай празника на София и подкрепя Благотворителната кампанията под надслов „Нека бъдем по-добри“, която тази година подпомага обществено значимата кауза: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник“. Целта е информиране и превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст, което дава информация за репродуктивните им възможности. Това изследване отнема минути, но резултатът може да е един нов желан човешки живот.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община и Културната програма на Министерството на културата за 2019 год.

Организира се от Спринт Продакшън със съдействието на Министерството на културата, Столична община, Българската национална телевизия и с подкрепата на Музикаутор, Профон, Българска музикална асоциация и партньорски организации.

Конкурсните песни тази година ще бъдат представени от Маргарита Хранова, Трио ВИВА, WELL, Емилия Валенте, група Дъртанянс, Вяра Панталеева, група ПОРОК, Петя Буюклиева и Пенко Богданов, Николай Томов, Yoana Space, Група PENZOFF - Северна Македония, Дует  JOY, Лъчезар Кацарски, Лина По.

Награда за цялостен принос за българската музика ще бъде връчена посмъртно на композитора Валентин Пензов. Част от творчеството му ще се представи с рецитал на Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Петя Буюклиева, Нора Иванова, група Спринт и др.

За нас – организатори и творци е важно да съхраним и подкрепяме българската поп и рок музика като посланик между поколенията, в изпълнителя на музиката да възпитаваме чувство на отговорност, ред и дисциплина на духа и творчеството, а като граждани да бъдем съпричастни и чувствителни с проблемите на обществото ни, защото, всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър!

С творчеството и музиката заставаме в подкрепа на благородната кауза и казваме „Нека бъдем по-добри“!

Подробна информация за Фестивала можете да намерите на: www.sofiasong.bg

Повече информация относно Благотворителната информационна кампанията в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник“ можете да намерите ТУК!