Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Съобщение! - МТСП обявява Кампания за набиране на поректни предложения по Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност

Публикувана на: 29/08/2019 в 04:58:39 PM


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Министерството на труда и социалната политика обяви Кампания 2019 за набиране на проектни предложения по Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност в периода 21.08.2019 г. – 30.09.2019 г.

Програмата дава възможност за кандидатстване на физически и юридически лица по два компонента:

-        Компонент 1 – „Достъпна жилищна среда“ – за хора с увреждания в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства.

-        Компонент 2 - „Лична мобилност“ – за осигуряване на лична мобилност за хора с увреждания чрез приспособяване/преустройство на лек автомобил и обучение за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство.

По Компонент 1 може да се кандидатства с проекти на стойност от 10 000 до 100 000 лв., като средствата са предназначени конкретно за изграждане на рампи, монтиране на електрически съоръжения като асансьор, подемник и др.

Подробна информация за Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност и условията за кандидатстване можете да намерите ТУК!