Илинден
| Последно обновяване на

Първа копка на строително-ремонтните дейности в 33. ЕГ „Св. София“, финансирани по ОП „Региони в растеж“

Публикувана на: 19/07/2019 в 12:59:47 PM


Днес в двора на филиала на 33. ЕГ „Света София“, на ул. „Русе“ № 28 беше извършена церемония „Първа копка“, която положи началото на крупен ремонт по проект „Изграждане, основен ремонт и реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на Столична община“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. и съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на предстоящите строителни дейности на обекта е 598 908,06 лв. без ДДС.

Първата копка на реконструкцията и модернизацията на Езиковата гимназия беше официално открита от кмета на район „Илинден“ г-н Иван Божилов, който разясни на присъстващите какви строително-ремонтните дейности предстоят през следващите 4 месеца и каква е крайната цел на проекта, като изрично подчерта, че сградата ще запази архитектурния си облик, чрез възстановяване на всички декоративни елементи и полагане на цветна силикатна мазилка по фасадата.

През следващите 4 месеца, ще се извърши основен ремонт и модернизация на цялата сграда и двора на училището, като строително-ремонтните дейности включват и внедряване на мерки за енергийна ефективност, отговарящи на съвременните изисквания - полагане на топлоизолация отвътре по фасадните стени и върху таванската плоча и подмяна на старата дограма.

Ще се извърши функционално преразпределяне на вътрешни пространства и ще се положат нови покрития по стените и таваните, както и нова настилка по подовете в класните стаи.

Предстои да бъдат сменени компрометираните вътрешни водопровод и канализация; основен ремонт на санитарните възли; ремонт на отоплителната инсталация и подмяна на старите отоплителни тела с нови алуминиеви. Ще се изградят нови пожароизвестителна инсталация и сигнално-охранителна система. Предвидено е осигуряване на достъпна среда чрез монтиране на рампа и изграждане на външен асансьор.

Проектът включва редица дейности по ремонт и модернизация на дворното пространство, където ще бъдат подменени настилките и обновена оградата, ще бъде монтирано ново парково обзавеждане.

Сред гостите на церемонията по първа копка бяха и двете заместник-кметове на район „Илинден“ г-жа Галя Минчева и г-жа Мария Тодорова, които в края на събитието поздравиха директора на училището г-жа Стоименка Димитрова, като пожелаха успешно приключване на ремонта и просперитет на Езиковата гимназия в новата сграда.

Повече снимки можете да разгледате тук!