Илинден
| Последно обновяване на

Новини


Покана за открита кинопрожекция на български филми в парк „Света Троица“

Публикувана на: 10/07/2019 в 01:37:27 PM


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

За пета поредна година Районна администрация „Илинден“ и Сдружение „АС – лаборатория за културни инициативи“ организират открита кинопрожекция на български филми в парк „Света Троица“ с вход свободен.

Тази година предлагаме на Вашето внимание два филма – „Снимка с Юки“ и „Синът“.

„Снимка с Юки“ е пълнометражнен филм, създаден през 2019 г., в който българин и японка, имигранти в Канада, се срещат там и се женят. Те искат да имат дете и идват в България, за да започнат инвитро процедури. В България обаче двамата стават участници в трагичен инцидент, който отнема живота на дете – ситуация, която променя съдбата им из основи.

„Синът“ е късометражен филм, създаден през 2015 г. Джанго е единадесет годишно момче, живеещо със семейството си в изоставен фургон близо до жп линия. Всяка сутрин баща му скача на буферите на преминаващите товарни влакове, за да търси работа и храна в близкия град. Суровите уроци на бащата трябва да подготвят сина да се справя с трудностите в живота, който го очаква.

Ще се радваме да се присъедините към нас, за да проследим заедно развитието на действието в двата филма на 30 юли 2019 г. от 20:45 ч. на откритата сцена в парк „Света Троица“!

Повече подробности относно предстоящите кинопрожекции и филмите можете да научите от споделения афиш: