Илинден
| Последно обновяване на

Г-н Иван Божилов – кмет на район „Илинден“ се включи в кръводарителската кампания „БлагоДаря“

Публикувана на: 17/05/2019 в 02:36:17 PM


Шест столични района се включиха в кампанията за насърчаване на доброволното кръводаряване „БлагоДаря“, чиито основи са положени от Националния център по трансфузионна хематология с цел популяризиране на личните и социални ползи от кръводаряването, и насърчаване на доброволчеството в даряването на кръв.

„Кръводаряването е един благороден жест, който спасява човешки живот и донася повече смисъл на собственото ни съществуване.“ – каза Иван Божилов, кмет на район „Илинден“, докато даряваше кръв днес в ІІІ Многопрофилна болница за активно лечение, VІ-то ДКЦ, заедно със своя колега Милко Младенов – кмет на район „Люлин“.

В кръводарителската кампания „БлагоДаря“ се включиха кметове и служители от столичните райони  „Илинден“, „Люлин“, „Надежда“, „Нови Искър“, „Връбница“ и „Банкя“, най-вече - заради личните си убеждения, че кръводаряването е от критично жизнено значение за болните и пострадали хора, но и също така – за да спомогнат с личния си пример за формиране на позитивно отношение към доброволното кръводаряване.

Дарената кръв ще послужи за нуждите на дейността на Националния център по трансфузионна хематология, който подпомага болници, имащи нужда от кръв при спешни и планови операции.

Повече снимки можете да разгледате тук!