Илинден
| Последно обновяване на

Петя Караиванова стана шампион при момичетата до 13 години на Държавните индивидуални училищни първенства по шахмат

Публикувана на: 16/05/2019 в 04:45:48 PM


В началото на месец май т.г. в гр. Добрич се проведоха Държавните индивидуални училищни първенства по шахмат. В тях взеха участие около 100 деца от над 50 учебни заведения в страната. 11-годишната Петя Караиванова от кръжока по шахмат към НЧ „Гоце Делчев-1927” (район „Илинден“), с ръководител Боряна Строкова се включи в проявата. Тя е ученичка от 18. СУ „Уилям Гладстон” и достойно представи своето училище, като спечели купата и златния медал в групата „Момичета до 13г.” с пълен резултат – 6 победи от 6 партии.

С тази победа талантливата ни състезателка извоюва квота за участие в Европейското ученическо първенство по шахмат, което ще се проведе в Мамая, Румъния от 30.05. до 09.06. 2019 г., където ще представлява България.

Младата спортна надежда Петя Караиванова вече е със затвърден авторитет на националната и международната шахматна сцена. Спечелването на държавното първенство за момичета до 13 години ѝ донесе за 10-ти път титлата „Шампион на България”.

На проведените в Асеновград от 30 март до 7 април Държавни индивидуални първенства по шахмат за момичета до 12 години завоюва един сребърен и един бронзов медал.

Желаем много успех и нови спортни победи на Петя Караиванова в предстоящите състезания!

Подробности относно Държавните индивидуални училищни първенства по шахмат мажете да намерите ТУК!

Повече снимки от първенството можете да разгледате тук!