Илинден
| Последно обновяване на

Кметът на район „Илинден“ изпрати поздравителен адрес на ПГАВТ „А. С. Попов“ по случай нейната 59-та годишнина

Публикувана на: 08/05/2019 в 02:58:43 PM


На 7 май т.г. Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация „А. С. Попов“ отбеляза своята 59-та годишнина.

Събитието, състояло се в двора на училището, беше официално открито от дългогодишния директор и любимец на учители и ученици г-жа Мирела Хитова, която всеотдайно се грижи за осигуряване на все по-добра образователна и възпитателна среда и високо качество на общообразователната и професионална подготовка, от една страна, а от друга - сърдечно работи за насърчаване и подкрепа на всеки отделен ученик по отношение на неговите способности, интереси и личен стремеж към развитие и реализация.

Сред многото официални гости на събитието присъстваше и г-жа Атлаза Василева – главен експерт „Образование“ в Районна администрация „Илинден“, която връчи на г-жа Хитова поздравителен адрес от името на г-н Иван Божилов – кмет на район „Илинден“, заедно с неговото високо признание за големия приноса на ПГАВТ „А. С. Попов“ към развитието на образованието, както на районно и общинско, така и на национално равнище.

Историята на ПГАВТ се свързва с далечната 1959 г., когато е излъчен първият телевизионен сигнал. Само една година след това, на 5 ноември 1960 г. е създаден Техникум по слаботокова електротехника за подготовка на среднотехнически кадри за Българската телевизия, радио и съобщителна техника, а на 7 май 1965 г. техникумът получава официално името си „Александър Степанович Попов“ и сегашната сграда, разположена на бул. „ Сливница“ № 10.

От месец май 2003 година техникумът е преименуван на Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация „А. С. Попов“. През годините Гимназията се утвърждава като училище със здрави и трайни традиции, подготвящо висококвалифицирани кадри, способни да се адаптират към изискванията на динамично променящата се и глобализираща се действителност.

Повече снимки можете да разгледате тук!