Илинден
| Последно обновяване на

Кметът на район „Илинден“ огледа спортните площадки в района заедно с Таня Георгиева - председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет

Публикувана на: 09/04/2019 в 02:00:38 PM


„Пролетта вече е факт, а заедно с нея осезаемо се усети и необходимостта от ремонтни дейности на спортните площадки в район „Илинден“ – каза кметът на района г-н Иван Божилов, който мина на оглед на игрищата в района заедно с г-жа Татяна Георгиева, председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет.

На територията на район „Илинден“ има общо 12 спортни площадки, разположени в междублоковите пространства и почти всичките се нуждаят от някакви ремонтни или обновителни дейности. За реновирането на 2 футболни игрища (до бл. 118 и до бл. 135 в ж. к. „Илинден“) вече има отпуснато финансиране, а г-жа Татяна Георгиева пое ангажимент да съдейства, с оглед на възможностите, за намирането на средства за още 5 спортни площадки, които г-н Божилов смята, че е неотложно да бъдат обновени.

В общинските училища в район „Илинден“ има още 5 спортни площадки, които са добре поддържана училищна база, но предоставят и свободен достъп през почивните дни.