Илинден
| Последно обновяване на

По случай 140 годишнината от обявяването на София за столицата на България бяха осветени знамената на 3. СУ „М. Дринов“ и 113. СУ „С. Филаретов“

Публикувана на: 04/04/2019 в 01:14:36 PM


В деня, в който отбелязваме 140 години от обявяването на София за столицата на България бяха осветени 140 училищни знамена, сред които от район "Илинден" - тези на 3. СУ „Марин Дринов” и на 113. СУ „Сава Филаретов”.

На тържествената церемония по освещаването на знамената столичният кмет Йорданка Фандъкова изнесе слово, в което припомни историята на града и заяви, че заради духовния подем столицата ни трябва да се превърне в двигател на развитието. Тя честити празника на всички хора и призова гражданите да обичат града си и да спомагат за неговата естетизация, като го пазят, защото София ще да бъде такава, каквато си я направим.

На свой ред, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев допълни, че училищното знаме е символ, както на миналото, така и на бъдещето на нашата столица и на българското образование. „За голяма част от бъдещото развитие се разчита на учителите и на учениците, и именно благодарение на тях българските училища се разраснаха.“ - отбеляза Вълчев. И призова да има доверие в учителите, за да може да се надгражда постигнатото до настоящия момент.

Повече снимки можете да разгледате тук!